Sposób przygotowania:
Porzeczkowo - galaretowa tarta
CIASTO: Składniki ciasta przekładamy do miski. Ugniatamy ciasto na jednolitą masę. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 20 minut. Po tym czasie wykładamy ciasto na formę. Nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika na 25 minut (180°C). Upieczony spód studzimy. NADZIENIE: Wodę wlewamy do garnka. Dokładamy cukier i rozpuszczamy go. W tym czasie porzeczki dokładnie miksujemy. Zmiksowane dokładamy do powstałego syropu. Razem gotujemy jeszcze około 3 minuty, po czym dokładamy galaretki. Rozpuszczamy je.Tak przygotowaną owocową galaretkę studzimy. Lekko tężejącą wykładamy na upieczone ciasto kruche. Odstawiamy do zastygnięcia. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną.
kołczu
jaga85
Dziekuję!!!
ciasteczka
Czekoladka 2