Sposób przygotowania:
Postna kapusta z grzybami leśnymi
Grzyby przebieramy, myjemy, dokładnie oczyszczamy, kroimy w plastry lub grubą kostkę. Cebulę kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czekamy, aż się zeszkli, po czym wrzucamy grzyby i smażymy do miękkości.
Usmażone grzyby z cebulą odkładamy na bok. Na patelnię z tłuszczem po smażeniu cebuli i grzybów wrzucamy kapustę, smażymy ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe, sól, pieprz. Dusimy kapustę 45-60 minut.
Na 10 minut przed końcem duszenia dodajemy marchewkę. Na koniec dodajemy pieczarki z cebulą, dodajemy sól i pieprz do smaku, podgrzewamy chwilę razem, podajemy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czekamy, aż się zeszkli, po czym wrzucamy grzyby i smażymy do miękkości.
Usmażone grzyby z cebulą odkładamy na bok. Na patelnię z tłuszczem po smażeniu cebuli i grzybów wrzucamy kapustę, smażymy ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.
Wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe, sól, pieprz. Dusimy kapustę 45-60 minut.
Na 10 minut przed końcem duszenia dodajemy marchewkę. Na koniec dodajemy pieczarki z cebulą, dodajemy sól i pieprz do smaku, podgrzewamy chwilę razem, podajemy.