Sposób przygotowania:
Kapusta na Wigilię
Kapustę odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.
Grzyby sparzamy, płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Cebulę drobno kroimy, szklimy, przekładamy razem z olejem do rondla.
Grzyby odcedzamy a wywar zachowujemy. Grzyby kroimy albo w całości dodajemy do cebuli i chwilę przesmażamy. Dodajemy podgotowaną kapustę osączoną z wody.
Solimy,dodajemy liść laurowy i dusimy do miękkości.
Pod koniec doprawiamy miodem i przyprawami do smaku. Jeśli trzeba podlewamy wywarem od gotowania grzybów.
Grzyby sparzamy, płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Cebulę drobno kroimy, szklimy, przekładamy razem z olejem do rondla.
Grzyby odcedzamy a wywar zachowujemy. Grzyby kroimy albo w całości dodajemy do cebuli i chwilę przesmażamy. Dodajemy podgotowaną kapustę osączoną z wody.
Solimy,dodajemy liść laurowy i dusimy do miękkości.
Pod koniec doprawiamy miodem i przyprawami do smaku. Jeśli trzeba podlewamy wywarem od gotowania grzybów.