katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Kapusta na Wigilię

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczna kapusta .Wigilijna ,postna albo też kapusta z grzybami. Zachowuje w sobie smak kapusty i grzybów.

Kapusta na Wigilię

Składniki:

Kapusta na Wigilię

 

Sposób przygotowania:

Kapusta na Wigilię
Kapustę odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Grzyby sparzamy, płuczemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Cebulę drobno kroimy, szklimy, przekładamy razem z olejem do rondla.

Grzyby odcedzamy a wywar zachowujemy. Grzyby kroimy albo w całości dodajemy do cebuli i chwilę przesmażamy. Dodajemy podgotowaną kapustę osączoną z wody.

Solimy,dodajemy liść laurowy i dusimy do miękkości.

Pod koniec doprawiamy miodem i przyprawami do smaku. Jeśli trzeba podlewamy wywarem od gotowania grzybów. 

Tagi:

kapusta