Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Potrawka curry z fasolą szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczna i prosta w przygotowaniu potrawka to szybkie w przygotowaniu danie, nie wymagające wielu składników.

Potrawka curry z fasolą szparagową

Składniki:

Potrawka curry z fasolą szparagową

 

  • 600 g fasolki szparagowej
  • 1 biała cebula
  • 2 sztuki kiełbasy podwawelskiej
  • 2 łyżeczki curry
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Potrawka curry z fasolą szparagową
Fasolkę szparagową gotujemy w sposób tradycyjny, aż będzie miękka. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim drobno posiekaną cebulę i kiełbasę podwawelską pokrojoną w średniej wielkości pół talarki. Następnie doprawiamy curry, solą i pieprzem. Podsmażamy do miękkości. Gdy fasola jest już gotowa odcedzamy ją i umieszczamy w głębokim naczyniu. Dokładamy do niej podsmażone wcześniej produkty i dokładnie mieszamy. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy. Jemy same lub jako dodatek do potraw.