Sposób przygotowania:
Potrawka z fasoli, soczewicy i soi
1. Soję i fasolę namoczyć na noc (12godzin). Następnego dnia odlać wodę, w której moczyły się ziarna.
2. Soję zalać świeżą wodą i pogotować około godziny. Po tym czasie dodać fasolę i gotować razem około godziny.
3. Posolić fasolę i soję, dodać soczewicę i pokrojone w plasterki pieczarki. Dodać sos sojowy, tymianek, cząber, majeranek, oregano pieprz i paprykę. Pogotować 15 minut.
4. Dodać pomidory i bazylię pogotować 5 minut.
5. Potrawkę podaję z kotletami sojowymi, piersią z kurczaka lub piersią z indyka.
Na zdjęciu potrawka z kotletami sojowymi.
Przepis dla 3 osób lub dla jednej na trzy dni.
2. Soję zalać świeżą wodą i pogotować około godziny. Po tym czasie dodać fasolę i gotować razem około godziny.
3. Posolić fasolę i soję, dodać soczewicę i pokrojone w plasterki pieczarki. Dodać sos sojowy, tymianek, cząber, majeranek, oregano pieprz i paprykę. Pogotować 15 minut.
4. Dodać pomidory i bazylię pogotować 5 minut.
5. Potrawkę podaję z kotletami sojowymi, piersią z kurczaka lub piersią z indyka.
Na zdjęciu potrawka z kotletami sojowymi.
Przepis dla 3 osób lub dla jednej na trzy dni.
misia53