Sposób przygotowania:
Toksańska potrawka z fasoli i bakłażanu
Czerwoną cebulę obrać, opłukać i pokroić w ósemki. Bakłażana umyć, oczyścić i pokroić na półplasterki. Paprykę umyć, osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Pomidory umyć i pokroić na małe kawałki. Cukinię umyć, oczyścić, pokroić w półplasterki. Odciąć zielone części fenkułu, resztę umyć, oczyścić, pokroić w kostkę. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i fenkuł, smażyć 6 minut często mieszając. Dodać bakłażan i smażyć 5minut często mieszając. Koncentrat pomidorowy rozprowadzić w małej ilości bulionu. Do patelni wlać bulion, koncentrat, wrzucić pomidory. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować 15minut. Fasolę odsączyć, opłukać. Dodać do potrawki, wrzucić też paprykę i cukinię. Gotować jeszcze 15minut. Doprawić solą i pieprzem.