Sposób przygotowania:
Potrawka drobiowa w sosie jogurtowym
1. Paprykę kroimy w kostkę, a ząbki czosnku rozgniatamy i drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plasterki.
2. Pierś z kurczaka również kroimy w kostkę.
3. Mięso i warzywa podsmażamy na oleju, dodajemy wodę i przyprawy, zmniejszamy ogień i dusimy ok. 10 minut.
4. Jogurt rozrabiamy z odrobiną sosu powstałego podczas smażenia i dodajemy do potrawy. Delikatnie mieszamy.
5. Podajemy posypane posiekanym koperkiem z makaronem, ryżem lub jako samodzielne danie.
2. Pierś z kurczaka również kroimy w kostkę.
3. Mięso i warzywa podsmażamy na oleju, dodajemy wodę i przyprawy, zmniejszamy ogień i dusimy ok. 10 minut.
4. Jogurt rozrabiamy z odrobiną sosu powstałego podczas smażenia i dodajemy do potrawy. Delikatnie mieszamy.
5. Podajemy posypane posiekanym koperkiem z makaronem, ryżem lub jako samodzielne danie.