Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z fasolką szparagową po egipsku
► Zieloną fasolkę szparagową oczyścić, umyć i pokroić na 2 - 3 cm. kawałki. W wysokim garnku rozgrzać tłuszcz, dodać fasolkę i odkrytą, mieszając smażyć przez około 10 minut.
► Następnie dodać cebulę, czosnek, chili, kumin i dalej przez chwilę razem smażyć. Później dodać przecier pomidorowy, wlać pomidory, gorący bulion i zagotować. Do wrzącego wywaru włożyć umyte mięso i przykryte gotować przez około 50 minut. Doprawić do smaku solą.
► Fasolkę z mięsem jedliśmy z podsmażonymi ziemniakami. Dzień wcześniej ugotowane ziemniaki w mundurkach, należy obrać ze skórki, ugnieść tłuczkiem do ziemniaków i usmażyć.
► Następnie dodać cebulę, czosnek, chili, kumin i dalej przez chwilę razem smażyć. Później dodać przecier pomidorowy, wlać pomidory, gorący bulion i zagotować. Do wrzącego wywaru włożyć umyte mięso i przykryte gotować przez około 50 minut. Doprawić do smaku solą.
► Fasolkę z mięsem jedliśmy z podsmażonymi ziemniakami. Dzień wcześniej ugotowane ziemniaki w mundurkach, należy obrać ze skórki, ugnieść tłuczkiem do ziemniaków i usmażyć.
lukrowanepierniczki