AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

potrawka drobiowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

szybciutko i smacznie(danie dla zabieganych)

potrawka drobiowa z ryżem

Składniki:

potrawka drobiowa z ryżem

 

  • kurkumy,100 dag piersi z indyka,puszka groszku,łyżka mąki,vegeta,30 dag śmietany,sól ,pieprz

Sposób przygotowania:

potrawka drobiowa z ryżem
W osolonej wodzie należy ugotować ryż z kurkumą.Gotowy ryż należy odcedzić.W czasie gdy ryż się gotuje,mięso kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na gorący olej. Mieszamy i smażymy na złoty kolor.Opruszamy mąką i zasmażamy.Mięso zalewamy śmietaną i mieszając gotujemy az powstanie sos .Jeśli sos jest za gęsty,można rozprowadzić go odrobina wody( jeszcze smaczniej będzie jeśli dolejemy odrobine białego wina stołowego).Dodajemy groszek odsączony z zalewy.danie doprawiamy vegetą i pieprzem. Potrawkę Podajemy z ryżem.