Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Potrawka fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dla dorosłych

Potrawka fasolowa

Składniki:

Potrawka fasolowa

 

  • 40dag.białej fasoli,
  • 2łyżki oliwy,
  • 1łyżka masła,
  • 1cebula,
  • przecier pomidorowy,
  • 15dag.marchewki,
  • pietruszka,
  • kieliszek białego wina,
  • 20dag.kiełbasy,
  • sól i pieprz,
  • ziele angielskie,
  • szklanka bulionu z kostki

Sposób przygotowania:

Potrawka fasolowa
Namoczyć przez noc fasolę,następnego dnia ugotować na miękko.Cebulę posiekać,udusić na oliwie z dodatkiem przecieru pomidorowego.Marchewkę i pietruszkę pokroić,dodać cebulę,wlać bulion i dusić z dodatkiem masła.Odcedzoną fasolę dodać do jarzyn i gotować10min.Kiełbasę pokroić w talarki i obsmażyć,Dodać do jarzyn.Całość zalać winem i doprawić do smaku

Tagi:

fasola