Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Potrawka mięsna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczne i sycące danie, gdy nie ma się zbyt dużo czasu.

Potrawka mięsna

Składniki:

Potrawka mięsna

 

  • 100g chudego boczku
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 350g mięsa mielonego wołowego lub mieszanego
  • ½ szklanki białego wina
  • puszka pomidorów
  • łyżeczka cukru
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Potrawka mięsna
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Na rozgrzaną patelnię wrzucić boczek, po chwili cebulę i czosnek, podsmażyć chwilę. Dodać mięso mielone i smażyć kilka minut. Gdy mięso się podsmaży dodać pomidory z puszki i wino, gotować ok. 20-25 min. na średnim ogniu. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać łyżeczkę cukru. Podawać z pieczywem lub ryżem.

Tagi:

mięso