misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Potrawka ryżowa z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Do potrawki przełożyć ryż, wymieszać. Przed podaniem posypać natką pietruszki...

Potrawka ryżowa z wątróbką

Składniki:

Potrawka ryżowa z wątróbką

 

Sposób przygotowania:

Potrawka ryżowa z wątróbką
Ryż zagotować w lekko osolonej wodzie. Zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 12-15 minut pod przykryciem. Wątróbkę umyć, bardzo dokładnie osuszyć, pokroić w cienkie paseczki. Przełożyć na teflonową patelnię, mocno podsmażyć, mieszając. Do wątróbki dodać cebulę, grzyby i kawałki pomidora. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do potrawki przełożyć ryż, wymieszać. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Tagi:

ryż