iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Potrawka z brązowego ryżu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Potrawka z brązowego ryżu

Potrawka z brązowego ryżu

Składniki:

Potrawka z brązowego ryżu

 

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z brązowego ryżu
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odstawiamy i wyciągamy go z woreczka. Por myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Pieczarki malutkie zostawiamy w całości większe kroimy. Marchewkę obieramy kroimy w kosteczkę.Na patelni na masełku podsmażamy pokrojony por,marchewkę i pieczarki .Smażymy . Podlewamy wodą z rozpuszczona kostką grzybową dusimy. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryż mieszamy. Dodajemy odsączonego tuńczyka . Doprawiamy pieprzem. Podajemy na ciepło.

Tagi:

ryż sosy