Lech

Lech

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Potrawka z cielęciny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam.

Potrawka z cielęciny

Składniki:

Potrawka z cielęciny

 

  • # 2 łyżki oliwy
  • # 750 g cielęciny
  • # sól, pieprz
  • # 1 posiekana cebula
  • # 2 marchewki pokrojone w talarki
  • # 500 g pokrojonych w ćwiartki pieczarek.
  • # 300 ml wody
  • # 1 kostka Rosołu wołowego Knorr
  • # 4 posiekane ząbki czosnku
  • # 2 łyżki pieprzu czarnego utłuczonego w moździerzu.
  • # 150 ml śmietany do zup
  • # 200 g makaronu jajecznego w kształcie wstążek

Sposób przygotowania:

Potrawka z cielęciny
1. W dużym garnku rozgrzej oliwę. Cielęcinę pokrój w dużą kostkę dopraw solą i pieprzem. Podsmaż na rumiano na bardzo gorącej oliwie. 2. Dodaj posiekaną cebulę, podsmażaj chwilę, po czym dorzuć marchewki i pieczarki. 3. Wlej do garnka 300 ml gorącej wody. Wrzuć 1 kostkę Rosołu wołowego Knorr, wymieszaj. Dodaj czosnek, pieprz i śmietanę. Gotuj 30 minut. 4. Wrzuć makaron i gotuj, aż będzie miękki. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj. Podaj udekorowane pietruszką.