Sposób przygotowania:
Potrawka z cukini i parówki
Ryż gotujemy według przepisu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i mieszamy z odrobiną masła i chilli. Czosnek i cebulę obieramy z łupiny . Cebulę kroimy w drobna kosteczkę , czosnek przepuszczamy przez praskę .Na patelni rozpuszczamy masło z oliwą. Dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekaną cebulę chwilę smażymy. Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki , podsmażamy z cebulką. Parówki kroimy w plasterki i dodajemy na patelnie. Mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy i ketchup. Dodajemy ok 1/2 szklanki wody. Gotujemy wszystko ok 6 min. Doprawiamy solą ,pieprzem ,chilli i tymiankiem. Gotujemy jeszcze chwilkę aż sos zgęstnieje.Podajemy ryż z potrawka , całość posypujemy pokrojonym szczypiorem i korniszonami.