Sposób przygotowania:
Potrawka z imbirem
1.Mięso przygotować opłukać, osuszyć, następnie pokroić w większą kostkę.Cebule,czosnek i imbir obrać i posiekać. W garnku mocno rozgrzać olej, włożyć mięso i na dużym ogniu obsmażyć ze wszystkich stron.Dodać cebulę,czosnek i imbir,smażyć ok 2-4min.Podlać jedną szklanką wody. 2. Składniki w garku przyprawić solą,pieprzem oraz oregano (jak sie ma świeże to najlepiej, jak nie to pół torebeczki)i dusić pod przykryciem ok 40 min od czasu do czasu mieszając. 3. W tym czasie przygotować przygotować warzywa:w zależności od rodzaju oczyścić, obrać, opłukać.Kapustę drobno posiekać, pozostałe warzywka pokroić w cienkie paseczki.dodajemy do miesa w razie potrzeby podlać jeszcze wodą. Dusić pod przykryciem 20min. podajemy z ryżem na sypko