Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Potrawka z indyka wg Danuty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre danie, które chętnie przyrządzam,polecam!

Potrawka z indyka wg Danuty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Potrawka z indyka wg Danuty

 

Sposób przygotowania:

Potrawka z indyka wg Danuty
Udziec z indyka umyć, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do rondla i smażyć na oliwie do miękkości. Cebulę obrać, pokroić drobno i zeszklić na oliwie. Pieczarki pokroić cienko. Paprykę obrać z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie słupki i podsmażyć na patelni. Pora pokroić drobno w krążki. Przełożyć do rondla, podlać z wodą i jeszcze chwilę wszystko razem dusić. Pokroić drobno natkę pietruszki i koper i wsypać do potrawy. Na końcu zagęścić potrawkę mąką.
Potrawka z indyka wg Danuty
Mięso umyte, odsączone- przygotowane do smażenia.
Potrawka z indyka wg Danuty
Jarzyny należy pokroić w drobne paski i podsmażyć.

Tagi:

indyk