Sposób przygotowania:
Potrawka z indyka wg Danuty
Udziec z indyka umyć, pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do rondla i smażyć na oliwie do miękkości. Cebulę obrać, pokroić drobno i zeszklić na oliwie. Pieczarki pokroić cienko. Paprykę obrać z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie słupki i podsmażyć na patelni. Pora pokroić drobno w krążki. Przełożyć do rondla, podlać z wodą i jeszcze chwilę wszystko razem dusić. Pokroić drobno natkę pietruszki i koper i wsypać do potrawy. Na końcu zagęścić potrawkę mąką.
![Potrawka z indyka wg Danuty Potrawka z indyka wg Danuty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/potrawka-z-indyka-wg-danuty-133729.jpg)
![Potrawka z indyka wg Danuty Potrawka z indyka wg Danuty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/potrawka-z-indyka-wg-danuty-133730.jpg)