Sposób przygotowania:
Potrawka z kaszą bulgur, mięsem mielonym i paprykąETAP 1:
Pieczarki myjemy, dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę.
Paprykę myjemy, kroimy w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Papryczkę chili kroimy drobno.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy cebulę, paprykę i papryczkę chili. Wrzucamy pieczarki i smażymy, aż odparuje woda z grzybów. Dodajemy mięso mielone, smażymy. Dodajemy sól i pieprz.
Następnie dodajemy przecier pomidorowy i bulion, podgrzewamy, aż sos się zagęści. Doprawiamy do smaku bazylią i oregano, w razie potrzeby dodajemy jeszcze soli i pieprzu.
ETAP 3:
Równolegle z przygotowywaniem sosu gotujemy kaszę bulgur (zgodnie z przepisem na opakowaniu).
ETAP 4:
Ugotowaną kaszę łączymy z sosem. Mieszamy.
Aneczka784