Sposób przygotowania:
Potrawka z kaszą owsianą z pieczarkami i warzywami
Paprykę i cukinię myjemy (cukinię możemy obrać) i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kostkę.
Pieczarki dokładnie myjemy i oczyszczamy, kroimy w półplasterki i smażymy wraz z cebulą na niewielkiej ilości oleju. Gdy z pieczarek odparuje woda, dodajemy paprykę i cukinię oraz sól i pieprz. Smażymy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy odrobinę śmietany. Doprawiamy do smaku.
W międzyczasie gotujemy kaszę (według przepisu na opakowaniu). Kaszę łączymy z dodatkami.
Pieczarki dokładnie myjemy i oczyszczamy, kroimy w półplasterki i smażymy wraz z cebulą na niewielkiej ilości oleju. Gdy z pieczarek odparuje woda, dodajemy paprykę i cukinię oraz sól i pieprz. Smażymy, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy odrobinę śmietany. Doprawiamy do smaku.
W międzyczasie gotujemy kaszę (według przepisu na opakowaniu). Kaszę łączymy z dodatkami.