Sposób przygotowania:
Potrawka z kaszanki i warzyw
Cebule białe obieramy i przemywamy zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypały w oczy, a następnie kroimy je w niedużą kostkę. Żółtą paprykę myjemy, wycinamy ze środka gniazda nasionek, a następnie kroimy w kostkę o średniej wielkości. Pomidory polewamy gorącą wodą, obieramy, wycinamy gniazda nasionek i również kroimy w kostkę. Ogórki kiszone także kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą, a następnie doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Kaszanki obieramy ze skórki, a następnie przekrajamy i kładziemy do naczynia żaroodpornego. Na przekrojoną kaszanę kładziemy mieszankę warzyw. Ser żółty trzemy na tarce. Na koniec danie posypujemy z wierzchu startym na tarce o grubych oczkach serem żółtym. Całość pieczemy przez około 40- 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po upieczeniu danie polewamy z wierzchu ketchupem. Smacznego!