Sposób przygotowania:
Potrawka z kiełkami na patelnię
Paprykę białą pokroiłam w ćwiartki usunąwszy nasiona i ogonek, cukinię w długie plastry wzdłuż i posypałam przyprawą do warzyw z grilla i skropiłam oliwą, Grillowałam po obu stronach. Młode ziemniaki ugotowałam i pokroiłam w grube plasrty. Po wystygnięciu (ja to zrobiłam dnia następnego) pokroiłam grillowane warzywa na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i wrzuciłam pokrojoną w plasterki cebulę, do tego wrzuciłam kiełki na patelnię, po chwili obsmażania dorzuciłam pokrojony drobno czosnek, następnie dodałam ziemniaki. Na koniec, po 6-7 min. wrzuciłam zgrillowane papryki i cukinię, Posypałam przyprawą do grillowanych warzyw, pieprzem do smaku i smażyłam jeszcze 3 minuty. Danie będzie gotowe, gdy znajdująca się w kiełkach cieciorka po spróbowaniu będzie chrupiąca ale nie surowa. Zdjęcia niestety nie zrobiłam, bo zanim wróciłam do stołu z aparatem to niewiele tego zostało. (hihi, a to było danie dla mnie, oni mieli jeść kiełbaski z grilla). Ta potrawka doskonale się nadaje jako przystawka do grillowanego mięsa - szczególnie gdy upały jak to się mówi zelżały. :)