Sposób przygotowania:
Potrawka z królikiem
Mięso myję i dzielę na kawałki, zalewam wodą ( 500 ml) dodaję przyprawy i wstawiam do gotowania. Po ugotowaniu odcedzam, bulion zostawiam, mięso obieram z kości . W szerokim rondlu rozpuszczam masło klarowane, podsmażam na nim krążki szalotki, dodaję pokrojoną w kostkę paprykę ,odsączaną kukurydzę i mięso. Dodaję zioła i przyprawy, mieszam , chwilkę duszę po czym zalewam bulionem , jeśli bulionu jest mało dodaję wody. Całość gotuje jakieś 15 minut, na małym „ogniu”. Papryka jest miękka ale chrupiąca. Na koniec zagęszczam skrobia wymieszaną w odrobinie wody i 2 łyżkach śmietany.
misia5
zbysiowa
Dziękuję :) Pomyślimy :D
misia5
A tam pomyślimy. Od myślenia głowa boli. A przy tych cudnych upałach takie zjawisko raczej nie wskazane:)