Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka
Cebulę i pieczarki kroimy w plasterki, wrzucamy do rondla i dodajemy połowę z przygotowanego masła,oraz dodajemy przyprawy; sól, pieprz i ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu aż cebula stanie się miękka i złocista.
W tym czasie pierś z kurczaka rozbijamy tak, jak na kotlety a następnie kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawę do kurczaka i smażymy na maśle ok. 10 minut.
Usmażonego kurczaka wraz z tłuszczem dodajemy do pieczarek, wrzucamy winogrona i dusimy na małym ogniu przez 5 - 10 minut.
Trzeba pamiętać, że potrawa po zmieszaniu wszystkich składników powinna się dusić a nie smażyć. Można dodać odrobinę przegotowanej wody.
Podawać na ciepło.
Smacznego!
W tym czasie pierś z kurczaka rozbijamy tak, jak na kotlety a następnie kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawę do kurczaka i smażymy na maśle ok. 10 minut.
Usmażonego kurczaka wraz z tłuszczem dodajemy do pieczarek, wrzucamy winogrona i dusimy na małym ogniu przez 5 - 10 minut.
Trzeba pamiętać, że potrawa po zmieszaniu wszystkich składników powinna się dusić a nie smażyć. Można dodać odrobinę przegotowanej wody.
Podawać na ciepło.
Smacznego!