Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka 9
W dużym garnku wstawiamy wodę razem ze skrzydełkami. Gotujemy aż mięso będzie dobre, nie surowe. W oddzielnym garnuszku wstawiamy wodę z warzywami : pietruszką i marchewką. Gdy warzywa już będą miękkie do oddzielnego garna wstawiamy bulion i do bulionu na tarce trzemy naszą marchew i pietruszkę. Czekamy aż nasz bulion się zagotuje. Gdy drób będzie już dobry obieramy ze skóry. Skubiemy same kawałki mięsa. I dodajemy do bulionu z warzywami. Dodajemy następnie przyprawy : pieprz, sól, majeranek, odrobina chilli. Później dodajemy koncentrat, dokładnie mieszając.Czekamy aż się podgotuje to wszystko . Paprykę marynowaną kroimy w kostkę i wrzucamy do potrawki. Mąkę rozrabiamy wraz ze śmietaną. Pod koniec gotowana i dodajemy aby sos był gęstszy. W oddzielnym garnku gotujemy ryż. Wykładamy na talerz i polewamy naszą potrawką z kurczaka.