Sposób przygotowania:
Żeberka duszone z fasolką szparagową
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcję ( np. w każdym kawału po dwie kostki).
Mięso oprószyć przyprawą do żeberek, słodką i ostrą papryką.
Obraną cebulę pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać smalec, zrumienić żeberka z obu stron wraz z cebulą.
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, dodać do mięsa.
Danie podlać wodą do wysokości składników.
Dusić około 60 min na minimalnym gazie.
W między czasie doprawić solą , pieprzem i natką pietruszki.
Mięso oprószyć przyprawą do żeberek, słodką i ostrą papryką.
Obraną cebulę pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać smalec, zrumienić żeberka z obu stron wraz z cebulą.
Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, dodać do mięsa.
Danie podlać wodą do wysokości składników.
Dusić około 60 min na minimalnym gazie.
W między czasie doprawić solą , pieprzem i natką pietruszki.