Martyna12

Martyna12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 147]

Żeberka duszone z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyśmienite żeberka duszone z fasolą szparagową w sosie własnym. Danie dość kaloryczne ale warte spróbowania.Bardzo dobrze smakuje z gotowanymi ziemniakami lub kaszą.

Żeberka duszone z fasolką szparagową

Składniki:

Żeberka duszone z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Żeberka duszone z fasolką szparagową
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcję ( np. w każdym kawału po dwie kostki). 

Mięso oprószyć przyprawą do żeberek, słodką i ostrą papryką.

Obraną cebulę pokroić w piórka.

Na patelni rozgrzać smalec, zrumienić żeberka z obu stron wraz z cebulą.

Fasolkę szparagową umyć, odciąć końce, dodać do mięsa.

Danie podlać wodą do wysokości składników.

Dusić około 60 min na minimalnym gazie.

W między czasie doprawić solą , pieprzem i natką pietruszki.