Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka i makaronu
1. Makaron ugotować na półtwardo . 2. Pierś z kurczaka pokroić w plasterki. 3. Doprawić solą ,pieprzem i papryką pierś. 4. Smażyć na oleju rzepakowym. 5. Fasolkę szparagową ugotować osobno do miękkości. 6. Pomidory sparzyć obrać ze skórki i zmiksować razem z ząbkami czosnku. 7. Do smażącej się piersi dodać zmiksowane pomidory, fasolkę szparagową i por. 8 Smażymy i dusimy pierś, dolewając octu winnego i białego wina. 9. Sos nam się lekko wygotuje, nabierze oryginalnego smaku. 10. Kiedy sos prawie sie wygotuje , dodajemy makaron , mieszamy i trzymamy z 10 minut pod pokrywką . 11. Słonecznik i migdały prażymy na patelni ja robiłam to bez oleju .Potrawę wykładamy na talerzyki i posypujemy prażonym słonecznikiem z migdałami Podajemy od razu po przygotowaniu potrawy.
RENATA P.
lalunia
Wino nadal fajnego smaku potrawie :)