Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka marchewkowa
W pierwszej kolejności w lekko osolonej wodzie gotujemy kolbę kukurydzy około 8 minut i obieramy. Udka wkładamy do zimnej wody. Zagotowujemy i pozbywamy się szumu. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy około 20 minut. Z ugotowanych udek oddzielamy mięso od kości zaś z wywaru bierzemy około 150-200ml płynu i przelewamy do szybkowaru. Dodajemy 4 marchewki pokrojone ćwierć plasterki i garujemy około 3 minut – aby marchewki były miękkie. Następnie do marchewek dodajemy kolejno usmażone piórka cebuli, przesmażone na patelni pieczarki, ugotowaną słodką kukurydzę oraz przesmażone kawałki ugotowanego kurczaka. Wszystko razem zagotowujemy i zagęszczamy zasmażką zrobioną z mąki i masła. Można podawać z ryżem ugotowanym z domieszką curry. Smacznego.