WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1153]

Gulasz ze schabu z pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gulasz wieprzowy ze schabu z pieczarkami, papryką i marchewką w sosie lekko pomidorowym, z sosem sojowym.

Gulasz ze schabu z pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz ze schabu z pieczarkami i papryką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz ze schabu z pieczarkami i papryką

ETAP 1:

Mięso pokroić na kawałki i partiami obsmażać na patelni na oleju po czym przekładać do garnka. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, obsmażyć i dodać do mięsa. Dodać pokrojone na kawałki marchewki.

Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki, obsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Paprykę pokroić w kostkę i obsmażyć.

Dodać do garnka. Wszystko zalać wodą. Włożyć listki, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i posiekany koperek. Dodać sos sojowy. Zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać przecier pomidorowy i dusić ok godziny. Doprawić solą. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do garnka. Dusić dalej aż mięso będzie mięciutkie.

Podawać np. z ziemniakami.

Gulasz ze schabu z pieczarkami i papryką
Gulasz wieprzowy po przygotowaniu w garnku.
Gulasz ze schabu z pieczarkami i papryką
Papryka czerwona dodana do gulaszu wieprzowego
Gulasz ze schabu z pieczarkami i papryką
Podsmażone pieczarki dodane do garnka z mięsem
Gulasz ze schabu z pieczarkami i papryką
Podsmażone mięso wieprzowe przełożone do garnka