Sposób przygotowania:
Gulasz ze schabu z pieczarkami i paprykąETAP 1:
Mięso pokroić na kawałki i partiami obsmażać na patelni na oleju po czym przekładać do garnka. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, obsmażyć i dodać do mięsa. Dodać pokrojone na kawałki marchewki.
Pieczarki obrać i pokroić w półplasterki, obsmażyć na oleju i przełożyć do garnka. Paprykę pokroić w kostkę i obsmażyć.
Dodać do garnka. Wszystko zalać wodą. Włożyć listki, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i posiekany koperek. Dodać sos sojowy. Zagotować. Zmniejszyć ogień, dodać przecier pomidorowy i dusić ok godziny. Doprawić solą. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do garnka. Dusić dalej aż mięso będzie mięciutkie.
Podawać np. z ziemniakami.