Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z groszkiemI
1. Mięso myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w kostkę. Mięso przekładam do miski, wlewam sos sojowy, wsypuję tymianek, estragon oraz sól i dokładnie mieszam.
II
2. Jedną cebulę, czosnek i imbir obieram, kroję drobno i smażę na rozgrzanym oleju. Papryczkę chili myję, usuwam nasiona i kroję w pół plasterki, łączę z warzywami. Pięć minut smażę i dodaję mięso.
3. Cukinie myję, osuszam, obieram i kroję w kostkę. Przekładam do mięsa. Podlewam wodą i dodaję kostkę, gotuję 10 minut.
III
4. Pozostałą cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą Usmażone grzyby przekładam do mięsa.
5. Pod koniec gotowania dodaję groszek konserwowy, odlany z zalewy i zagęszczam mąką oraz skrobią rozrobioną w małej ilości letniej wody. Dwie minutki gotuje.
IV
6. Gotowe.
7. Smacznego