Sposób przygotowania:
Potrawka z kurczaka z z. prowansalskimi
Mięso pokroić w kostkę (średnią) posypać ziołami. Cebule i paprykę w piórka.
Na patelni rozpuścić masło lub rozgrzać olej i wrzucić mięso. Podsmażyć, dolać wody i dodać kostki i vegete. Następnie dodać cebulę i paprykę. Dusić na wolnym ogniu do zmiękczenia papryki i cebuli. Następnie przelać wszystko do garnka dolać wody dodać śmietany. Spróbować doprawić sola pieprzem i ziołami do własnego gustu smakowego. Zagęścić mąką.
Gotowe! Smacznego!
Na patelni rozpuścić masło lub rozgrzać olej i wrzucić mięso. Podsmażyć, dolać wody i dodać kostki i vegete. Następnie dodać cebulę i paprykę. Dusić na wolnym ogniu do zmiękczenia papryki i cebuli. Następnie przelać wszystko do garnka dolać wody dodać śmietany. Spróbować doprawić sola pieprzem i ziołami do własnego gustu smakowego. Zagęścić mąką.
Gotowe! Smacznego!