Sposób przygotowania:
Potrawka z parówek
cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę, a następnie dusimy aż będzie całkiem miekka - można ją posolić wtedy szybciej zmięknie. Pieczarki myjemy i kroimy w półplastry. Parówki kroimy wzdłuż a następnie w plastry.
Gdy cebula będzie już miekka do dajemy do niej 3-4 pełne łyżeczki koncentartu i dolewamy 1 i 1/2 szkl wody i dokładnie mieszamy. Cebulę łączymy z parowkami i pieczarkami i na małym ogniu dusimy pod przykryciem, az pieczarki puszczą wodę. Całość przyprawiamy papryką pieprzem i solą i jeszcze chwile dusimy.
Podawać z chlebkiem, lub ziemniaczkami.
Gdy cebula będzie już miekka do dajemy do niej 3-4 pełne łyżeczki koncentartu i dolewamy 1 i 1/2 szkl wody i dokładnie mieszamy. Cebulę łączymy z parowkami i pieczarkami i na małym ogniu dusimy pod przykryciem, az pieczarki puszczą wodę. Całość przyprawiamy papryką pieprzem i solą i jeszcze chwile dusimy.
Podawać z chlebkiem, lub ziemniaczkami.
dzastina
wedith1
Natala1210
Senqa
marietta