zielonykoralik

zielonykoralik

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Potrawka z ryżem i czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie w 30 min na obiad. Potrawka z ryżu, czerwonej fasoli, suszonych pomidorów, przyprawy do smaku .

Potrawka z ryżem i czerwoną fasolą

Składniki:

Potrawka z ryżem i czerwoną fasolą

 

  • 2 woreczki ryżu
  • puszka fasoli czerwonej
  • pomidory suszone
  • puszka tuńczyka
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Potrawka z ryżem i czerwoną fasolą
Gotujemy ryż w wodzie z solą na miękko przez 20 min. Na patelni wlewamy koncentrat pomidorowy, dorzucamy z puszki fasolę czerwoną konserwową, pomidory suszone, odsączony tuńczyk z puszki. Gotujemy przez 15min i doprawiamy: solą, pieprzem, bazylią i oregano. Miękki ryż z woreczka przesypujemy na patelnię i mieszamy. Podajemy na talerze. Smacznego