Sposób przygotowania:
Potrawka z ryżu wg Megg
Ryż wysypać z woreczka, zalać zimną wodą i odstawić na 1h. Cebulę i czosnek obrać i wraz z koncentratem pomidorowym zblenderować na jednolity sos. Mięso umyć i pokroić w kosteczkę, a następnie podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięso wyjąć, a na pozostałym tłuszczu smażyć odsączony ryż. Gdy ryż się zeszkli dodać do niego wcześniej przygotowany sos pomidorowo-cebulowy, dodać 1 szkl wody, pieprz oraz sól do smaku i wszystko razem dusić na małym ogniu pod przykryciem 15 min. Po tym czasie wsypać do ryżu wcześniej podsmażone mięso, pokrojoną w kosteczkę paprykę, odsączoną kukurydzę oraz odsączoną fasolę, wymieszać i wszystko razem dusić jeszcze 10 min. Podawać na ciepło od razu po przygotowaniu.