Sposób przygotowania:
Drobiowa potrawka z ryżem
Włoszczyznę obrać, opłukać.
Mięso z drobiu umyć, włożyć do wrzącej wody, dodać sól, gotować.
W połowie gotowania dodać włoszczyznę, gotować do miękkości kurczaka.
Następnie wyjąć mięso i włoszczyznę z rosołu, ostudzić.
Z kurczaka usunąć kości.
Mięso i włoszczyznę pokroić, dodać do rosołu razem z margaryną.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, rozprowadzić niewielką ilością gorącego rosołu.
Wlać do potrawki, doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.
Ryż ugotować na sypko, według przepisu na opakowaniu.
Podawać z ryżem
Mięso z drobiu umyć, włożyć do wrzącej wody, dodać sól, gotować.
W połowie gotowania dodać włoszczyznę, gotować do miękkości kurczaka.
Następnie wyjąć mięso i włoszczyznę z rosołu, ostudzić.
Z kurczaka usunąć kości.
Mięso i włoszczyznę pokroić, dodać do rosołu razem z margaryną.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, rozprowadzić niewielką ilością gorącego rosołu.
Wlać do potrawki, doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.
Ryż ugotować na sypko, według przepisu na opakowaniu.
Podawać z ryżem