Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Drobiowa potrawka z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Podawać z ryżem i sałatę ze śmietaną

Drobiowa potrawka z ryżem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowa potrawka z ryżem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowa potrawka z ryżem
Włoszczyznę obrać, opłukać.
Mięso z drobiu umyć, włożyć do wrzącej wody, dodać sól, gotować.
W połowie gotowania dodać włoszczyznę, gotować do miękkości kurczaka.
Następnie wyjąć mięso i włoszczyznę z rosołu, ostudzić.
Z kurczaka usunąć kości.
Mięso i włoszczyznę pokroić, dodać do rosołu razem z margaryną.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, rozprowadzić niewielką ilością gorącego rosołu.
Wlać do potrawki, doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.
Ryż ugotować na sypko, według przepisu na opakowaniu.
Podawać z ryżem
Drobiowa potrawka z ryżem
Ryż gotowany w saszetkach na sypko, wysypany do miski
Drobiowa potrawka z ryżem
Potrawka została zaprawiona mąką rozmieszaną ze śmietaną i zagotowana