kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Potrawka z serduszek

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Potrawka z serduszek drobiowych

Potrawka z serduszek

Składniki:

Potrawka z serduszek

 

  • pół kg serc drobiowych
  • 3 cebule
  • czerwona fasola w puszce
  • 3 łyżki śmietany
  • natka pietruszki
  • ząbek czosnku
  • pieprz
  • sól
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • pół szklanki piwa
  • 4 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Potrawka z serduszek
Serca należy umyć i dokładnie oczyścić, gdy są już przygotowane kroimy na pól i gotujemy je 30 minut w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie. Fasolę odsączamy z zalewy.Serca odcedzamy i płuczemy po czym dodajemy do cebuli, całość zalewamy piwem i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko dusimy na małym ogniu. Dodajemy fasolę wtedy gdy wszystko jest już miękkie.Wlewamy śmietanę, przyprawiamy solą i pieprzem i posypujemy całość natką pietruszki.

Tagi:

piwo