Sposób przygotowania:
Potrawka z serduszek drobiowych
Serduszka oczyszczamy z tłuszczu i kroimy na pół. Dokładnie myjemy. Wkładamy je do garnka, przyprawiamy solą i Kucharkiem, zalewamy wodą tak, żeby były całe przykryte i gotujemy pod przykryciem do miękkości, czyli ok. 1 godzinę. W międzyczasie cebule obieramy i kroimy w piórka. Wrzucamy na rozgrzany olej, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem do zrumienienia. Miękkie serduszka przekładamy do zrumienionej cebulki i razem smażymy 3 minuty. Następnie zalewamy wodą w której gotowałyśmy serduszka, tak żeby były ledwo nią zakryte. W kubeczku mieszamy śmietanę z mąką. Zagęszczamy nasz sos. Doprawiamy pieprzem i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut. Potrawkę podajemy na ciepło posypaną świeżym posiekanym lubczykiem.