kasienka26

kasienka26

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Gulasz z serduszek z cukiną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Serduszka są idealne do gulaszu, nie wyobrażam sobie gulaszu bez marchewki, cebuli i majeranku a cukinia jest smacznym uzupełnieniem

Gulasz z serduszek z cukiną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz z serduszek z cukiną

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z serduszek z cukiną
Zaczynamy potrawę od przygotowania serduszek. Od każdego serduszka odcinamy błonki, wszelkie niepotrzebne żyłki, każde serduszko przekrawamy na pół i usuwamy skrzepy krwi. Wszystkie serduszka myjemy. Tak przygotowane serduszka Umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem z zielem angielskim i liściem laurowym. Podsmażamy serduszka z każdej strony. Na patelnię wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, całość podsmażamy ok 10 min. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i podsmażamy wszystko razem. Następni dodajemy 1 szkl. wody, majeranek, sól i pieprz (ilość wg uznania). Patelnię przykrywamy i dusimy serduszka skruszeją. W tym czasie gotujemy kaszę gryczaną w lekko osolonej wodzie. Gotowy gulasz podajemy z kaszą gryczaną. SMACZNEGO!
Gulasz z serduszek z cukiną
Serduszka dokładnie czyścimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju z liściem laurowym i zielem angielskim
Gulasz z serduszek z cukiną
Do serduszek dodajemy kolejno warzywa: marchewkę, cebulę i cukinię
Gulasz z serduszek z cukiną
Gulasz doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem, zalewamy wodą i prużymy aż serca zmiękną