Sposób przygotowania:
Gulasz z serduszek z cukiną
Zaczynamy potrawę od przygotowania serduszek. Od każdego serduszka odcinamy błonki, wszelkie niepotrzebne żyłki, każde serduszko przekrawamy na pół i usuwamy skrzepy krwi. Wszystkie serduszka myjemy. Tak przygotowane serduszka Umieszczamy na patelni z rozgrzanym olejem z zielem angielskim i liściem laurowym. Podsmażamy serduszka z każdej strony. Na patelnię wrzucamy obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę, całość podsmażamy ok 10 min. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i podsmażamy wszystko razem. Następni dodajemy 1 szkl. wody, majeranek, sól i pieprz (ilość wg uznania). Patelnię przykrywamy i dusimy serduszka skruszeją. W tym czasie gotujemy kaszę gryczaną w lekko osolonej wodzie. Gotowy gulasz podajemy z kaszą gryczaną. SMACZNEGO!
kasienka26