Sposób przygotowania:
Gulasz z serduszek indyczych z kurkami
Serca indycze pokroićw (jedno serce na 3 kawałki)namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem 1 łyżki octu (mają się moczyć około 20 min) Serca dobrze umyć odsączyć na sicie. Rozgrzać masło,wrzucić serca,smażyć pod przykryciem około 10 min. Po tym czasie zdjąć pokrywkę smażyć aż wyparuje woda,wyłożyć na talerz. Cebulę obrać,pokroić w piórka,zeszklić na patelni,dodać pokrojone pieczarki i kurki, smażyć na patelni około 10 min,dodać przeciśnięty czosnek,przyprawę,pieprz ,paprykę,listek i majeranek. Dodać serduszka,zalać wodą ,wody ma być tyle,żeby wszystko zakryć. Dusić do miękkości serduszek. Gdy wszystko jest miękkie ,2 łyżki mąki wymieszać z zimną wodą (uważać żeby nie było grudek) wlać do mięska ,wymieszać,zagotować około 5 min,ciągle mieszając,na końcu posypać koprem lub natką pietruszki. Smacznego.