Sposób przygotowania:
Potrawka ze schabu
Schab pokroić w cienkie paseczki, posypać solą oraz pieprzem, 2 łyżki oleju rozgrzać na patelni i obsmażyć na nim na złoty kolor mięso, następnie przełożyć na talerz.
Do tłuszczu na patelni dołożyć 2 łyżki masła i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka.
Kiedy cebula się podsmaży dodajemy na patelnię pieczarki pokrojone w plasterki oraz paprykę w paseczki i zrumienione mięso.
Dusimy razem około 10 minut. Po tym czasie dolewamy całą puszkę pomidorów razem z sokiem. Dokładamy ogórka pokrojonego w kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Na koniec dodajemy drobno posiekany czosnek i dusimy kolejne 15 minut ( gdyby zaszła potrzeba to można dolać troszkę wody), przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
Do tłuszczu na patelni dołożyć 2 łyżki masła i podsmażyć cebulę pokrojoną w piórka.
Kiedy cebula się podsmaży dodajemy na patelnię pieczarki pokrojone w plasterki oraz paprykę w paseczki i zrumienione mięso.
Dusimy razem około 10 minut. Po tym czasie dolewamy całą puszkę pomidorów razem z sokiem. Dokładamy ogórka pokrojonego w kosteczkę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz słodką papryką. Na koniec dodajemy drobno posiekany czosnek i dusimy kolejne 15 minut ( gdyby zaszła potrzeba to można dolać troszkę wody), przed podaniem posypać zieloną pietruszką.
SylaUla