Sposób przygotowania:
Potrawka z dynią
Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Cebulę obrać posiekać, czosnek obrać przecisnąć przez praskę i dodać do mięsa. Dodać sól, pieprz, majeranek, liść laurowy, paprykę smażyć i mieszając co jakiś czas.
Wsypać mąkę, wlać bulion i gotować 20 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę dynię oraz ziemniaki gotować do miękkości.
Pomidory obrać ze skóry pokroić w kostkę i dodać do zupy. Na koniec wlać śmietanę i zagotować.
Wsypać mąkę, wlać bulion i gotować 20 minut. Następnie dodać pokrojoną w kostkę dynię oraz ziemniaki gotować do miękkości.
Pomidory obrać ze skóry pokroić w kostkę i dodać do zupy. Na koniec wlać śmietanę i zagotować.