Sposób przygotowania:
Potrójnie serowe chaczapuri Eliprzygotowanie składników

Ser pleśniowy pokruszyć.
przygotowanie składników cd

Ser grana padano zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
przygotowanie składników cd

Ser żółty liliput zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
przygotowanie składników cd

Pomidory umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić pomidory na plasterki.
przygotowanie składników cd

Boczek wędzony pokroić na plastry i lekko podpiec na suchej patelni.
przygotowanie chaczapuri

Ciasto podzielić na sześć części. Każdą część rozwałkować na kółko o średnicy około 27 cm. Dwa brzegi zwinąć i zlepić końcówki, Przełożyć ciasto na dwie duże blachy wyłożone papierem i rozłożyć w kształcie łódki.
przygotowanie chaczapuri cd

Utarty ser liliput rozłożyć na sześciu chaczapuri.
przygotowanie chaczapuri cd

Na każde wybić po jednym jajku.
przygotowanie chaczapuri cd

Na każdym brzegu przy sklejeniu położyć po plasterki boczku i pomidora. Pozostałe jajko rozbełtać i posmarować nim brzegi ciasta.
przygotowanie chaczapuri cd

Całość posypać serem grana padano. Blachy włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem. Piec około 30 minut. Podawać od razu.
Smacznego!
jagoda59
eli_555
gusia1000