eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Potrójnie serowe chaczapuri Eli

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przygotowałam chaczapuri z trzema serami i jajkiem. Wzbogaciłam je boczkiem wędzonym i plastrami pomidorów.

Potrójnie serowe chaczapuri Eli

Składniki:

Potrójnie serowe chaczapuri Eli

sery

  • 350 g sera liliput
  • 150 g sera pleśniowego rokpol
  • 100 g sera grana padano

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Potrójnie serowe chaczapuri Eli

przygotowanie składników

Potrójnie serowe chaczapuri Eli
Pokruszyć do miseczki ser pleśniowy rokpol.

Ser pleśniowy pokruszyć.

przygotowanie składników cd

Potrójnie serowe chaczapuri Eli
Zetrzeć ser grana padano na tarce z małymi oczkami.

Ser grana padano zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

przygotowanie składników cd

Potrójnie serowe chaczapuri Eli
Zetrzeć ser liliput na tarce z małymi oczkami.

Ser żółty liliput zetrzeć na tarce z małymi oczkami.

przygotowanie składników cd

Potrójnie serowe chaczapuri Eli
Umyte i osuszone pomidory pokroić na plastry.

Pomidory umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić pomidory na plasterki.

przygotowanie składników cd

Potrójnie serowe chaczapuri Eli

Boczek wędzony pokroić na plastry i lekko podpiec na suchej patelni.

przygotowanie chaczapuri

Potrójnie serowe chaczapuri Eli

Ciasto podzielić na sześć części. Każdą część rozwałkować na kółko o średnicy około 27 cm. Dwa brzegi zwinąć i zlepić końcówki, Przełożyć ciasto na dwie duże blachy wyłożone papierem i rozłożyć w kształcie łódki.

przygotowanie chaczapuri cd

Potrójnie serowe chaczapuri Eli

Utarty ser liliput rozłożyć na sześciu chaczapuri.

przygotowanie chaczapuri cd

Potrójnie serowe chaczapuri Eli

Na każde wybić po jednym jajku.

przygotowanie chaczapuri cd

Potrójnie serowe chaczapuri Eli

Na każdym brzegu przy sklejeniu położyć po plasterki boczku i pomidora. Pozostałe jajko rozbełtać i posmarować nim brzegi ciasta.

przygotowanie chaczapuri cd

Potrójnie serowe chaczapuri Eli

Całość posypać serem grana padano. Blachy włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem. Piec około 30 minut. Podawać od razu.

Smacznego!