Sposób przygotowania:
Potrójnie serowe chaczapuri Eliprzygotowanie składników
Ser pleśniowy pokruszyć.
przygotowanie składników cd
Ser grana padano zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
przygotowanie składników cd
Ser żółty liliput zetrzeć na tarce z małymi oczkami.
przygotowanie składników cd
Pomidory umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić pomidory na plasterki.
przygotowanie składników cd
Boczek wędzony pokroić na plastry i lekko podpiec na suchej patelni.
przygotowanie chaczapuri
Ciasto podzielić na sześć części. Każdą część rozwałkować na kółko o średnicy około 27 cm. Dwa brzegi zwinąć i zlepić końcówki, Przełożyć ciasto na dwie duże blachy wyłożone papierem i rozłożyć w kształcie łódki.
przygotowanie chaczapuri cd
Utarty ser liliput rozłożyć na sześciu chaczapuri.
przygotowanie chaczapuri cd
Na każde wybić po jednym jajku.
przygotowanie chaczapuri cd
Na każdym brzegu przy sklejeniu położyć po plasterki boczku i pomidora. Pozostałe jajko rozbełtać i posmarować nim brzegi ciasta.
przygotowanie chaczapuri cd
Całość posypać serem grana padano. Blachy włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni z termoobiegiem. Piec około 30 minut. Podawać od razu.
Smacznego!
jagoda59
eli_555
gusia1000