Sposób przygotowania:
Pożywne babeczki bez pieczenia
Składniki ciasta przekładamy do robota kuchennego (malakseru) i miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Jeśli ciasto by się dobrze nie kleiło należy dodać do niego jeszcze rodzynek. Formę na muffinki smarujemy delikatnie olejem. Z gotowej masy formujemy kulki i przekładamy do wgłębień w formie. Kulkami wyklejamy brzegi i dno wgłębień nadając kształt babeczki. Całość przekładamy na około 30 minut do zamrażalnika by dobrze zastygło i było łatwo wyjąć. Po tym czasie wyjmujemy babeczki z foremki. Awokado przekrawamy, wyjmujemy pestki i obieramy ze skórki. Miksujemy razem z obranym bananem na gładka masę. Dokładamy sok z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Dokładamy cukier do smaku (1 łyżka), wcześniej przygotowany mus. Po dokładnym wymieszaniu dokładamy żelatynę. Dokładnie miksujemy. Gotowy krem awokadowy przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy na babeczki, wypełniając wgłębienie i tworząc kopczyki. Całość dekorujemy startą czekoladą oraz truskawkami.