Sposób przygotowania:
Babeczki z kaszką
Miękką margarynę mieszamy z mąką, proszkiem, cukrem zwykłym i
waniliowym oraz jajkiem. Zagniatamy aż powstanie gładkie ciasto, które odstawiamy na 30 minut do lodówki.
W tym czasie foremki do pieczenia babeczek smarujemy margaryną i
obsypujemy mąką.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i
przekładamy do foremek. Nakłuwamy dokładnie widelcem, żeby nie rosło podczas pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15 minut.
Mleko gotujemy i wsypujemy kaszę. Gotujemy na maleńkim ogniu, mieszając bez przerwy, aż kasza zgęstenije.
Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem. Nie przerywając miksowania
dodajemy po łyżce ostudzonej kaszy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Czekoladę rozpuszczamy
w kąpieli wodnej i mieszamy z mlekiem.
Do babeczek nakładamy kaszkową masę i
ozdabiamy babeczki polewą czekoladową.
waniliowym oraz jajkiem. Zagniatamy aż powstanie gładkie ciasto, które odstawiamy na 30 minut do lodówki.
W tym czasie foremki do pieczenia babeczek smarujemy margaryną i
obsypujemy mąką.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i
przekładamy do foremek. Nakłuwamy dokładnie widelcem, żeby nie rosło podczas pieczenia.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni ok. 15 minut.
Mleko gotujemy i wsypujemy kaszę. Gotujemy na maleńkim ogniu, mieszając bez przerwy, aż kasza zgęstenije.
Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem. Nie przerywając miksowania
dodajemy po łyżce ostudzonej kaszy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Czekoladę rozpuszczamy
w kąpieli wodnej i mieszamy z mlekiem.
Do babeczek nakładamy kaszkową masę i
ozdabiamy babeczki polewą czekoladową.
yellowCoach