mimika

mimika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Prażucha wg mimika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie prażuchowe na obiad lub jako przekąska

Prażucha wg mimika

Składniki:

Prażucha wg mimika

 

 

Sposób przygotowania:

Prażucha wg mimika
Mąkę rumienimy w piekarniku na złoty kolor pamiętając o częstym jej przemieszaniu. Zagotowujemy wodę z solą. Wrzącą wodę wlewamy do mąki intensywnie mieszając łyżką, żeby nie powstały grudki, cały czas podgrzewając. Garnek z prażuchą nakrywamy i odstawiamy na brzeg aby potrawa „przeszła”. Stołową łyżkę zanurzamy w maśle i kładziemy małe kluski (prażuchy) na półmisek, polewając masłem i posypując serem. Podajemy z kwaśnym lub słodkim mlekiem.

Tagi:

sery ser