Sposób przygotowania:
Prince polo brzoskwiniowe cioci Heli
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ucieramy na sztywno, dodajemy cukier i znów ucieramy na sztywno. Dodajemy żółtka, lekko mieszamy i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 25 minut w temp.180*C.Studzimy i przekrawamy na dwa placki. Masa: Brzoskwinie wyjmujemy z syropu i kroimy w drobną kostkę. Wafle drobno rozkruszamy a czekoladę tarkujemy na dużych oczkach. Śmietanę dobrze chłodzimy i ucieramy na niej śnieżki na sztywno, dodajemy pokrojone brzoskwinie,pokruszone wafle i tartą czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Biszkopt nasączamy syropem z brzoskwiń i wykładamy na niego masę. Przykrywamy drugą połową biszkopta, znów nasączamy i wykładamy resztę masy. Galertki rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu ,studzimy i wylewamy na wierzch ciasta,lub lekko je stężamy i wykładamy takie poszarpane jak na moim cieście. Wstawiamy do lodówki by warstwy dobrze się połączyły.
gosiapiotrek23