Sposób przygotowania:
PrincePolo
Biszkopt czekoladowy:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę , doda żółtka - ubić, a na końcu dodać mąkę wymieszaną s sodą , proszkiem do pieczenia,budyniem i delikatnie wymieszać. Przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez ok20minut.
Ciasto z Prince Polo:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier.Następie dodać pokruszone wafelki , drobno posiekane orzechy, kokos wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez około 30 minut.
Krem:
Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem.W pozostałym mleku rozpuścić budynie, żółtka i wlać do gotującego się mleka z cukrem - ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia.Dwie lub trzy łyżeczki kawy rozpuścić w małej ilości wody i ostudzić. Miękką margarynę urzec na puch i dodać zimny budyń ucierać do połączenia się składników na koniec wlać kawę i spirytus do smaku.
Przełożenie:
Na placek z wafelkami wykładamy krem (zostawiając trochę do posmarowania wierzchu) na to biszkopt czekoladowy , smarujemy kremem i polewamy polewą czekoladową.
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę , doda żółtka - ubić, a na końcu dodać mąkę wymieszaną s sodą , proszkiem do pieczenia,budyniem i delikatnie wymieszać. Przełożyć do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać powierzchnie i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec przez ok20minut.
Ciasto z Prince Polo:
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier.Następie dodać pokruszone wafelki , drobno posiekane orzechy, kokos wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec przez około 30 minut.
Krem:
Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem.W pozostałym mleku rozpuścić budynie, żółtka i wlać do gotującego się mleka z cukrem - ugotować budyń i odstawić do ostygnięcia.Dwie lub trzy łyżeczki kawy rozpuścić w małej ilości wody i ostudzić. Miękką margarynę urzec na puch i dodać zimny budyń ucierać do połączenia się składników na koniec wlać kawę i spirytus do smaku.
Przełożenie:
Na placek z wafelkami wykładamy krem (zostawiając trochę do posmarowania wierzchu) na to biszkopt czekoladowy , smarujemy kremem i polewamy polewą czekoladową.
2milutka
marietta
zbysiowa
monikaT83