Sposób przygotowania:
Ciasto z Prince Polo
Ciasto ciemne: Białka ubijamy na sztywno. Stopniowo wsypujemy cukier oraz dodajemy żółtka. Miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Dokładnie mieszamy mikserem. Ciasto wylewamy na tortownicę (średnica 22 cm), wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto bakaliowe: Białka ubijamy na sztywno. Wsypujemy cukier i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Miksujemy. Ciastka Prince Polo kroimy w 1 cm kosteczkę. Orzechy włoskie drobno siekamy. Do ubitej piany dodajemy wiórki kokosowe, orzechy oraz Prince Polo. Delikatnie mieszamy łyżką. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem tortownicę. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni. Papier zdejmujemy po całkowitym wystudzeniu ciasta. Masa: Z mleka odlewamy ½ szklanki, pozostałe mleko zagotowujemy. W ½ szklanki mleka mieszamy proszek budyniowy, cukier, cukier waniliowy oraz mąkę ziemniaczaną. Wlewamy do gotującego się mleka. Mieszamy i chwilę gotujemy. Odstawiamy do przestudzenia. Kawę rozpuszczamy w 1 łyżce wrzącej wody, studzimy. Masło miksujemy, dodajemy po troszeczku ziemnego budyniu. Dokładnie razem miksujemy. Następnie wlewamy kawę oraz spirytus. Mieszamy mikserem. Polewa: Do garnuszka wrzucamy wszystkie składniki. Zagotowujemy cały czas mieszając. Chwile studzimy. Przełożenie: ciasto bakaliowe z prince polo- 2/3 masy kawowej- ciasto ciemne- 1/3 masy kawowej- polewa (esy floresy). Gotowe ciasto schładzamy kilka godzin w lodówce.