Sposób przygotowania:
Prościutki gulasz
Cebulę kroimy w półplasterki.
Marchew obieramy i kroimy w plasterki.
Mięso kroimy w kosteczkę.
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy aż zrobi się złota. Dodajemy mięso, przyprawy oraz marchewkę. Wlewamy szklankę wody. Gotujemy aż do miękkości mięska, około 30 minut. Uwaga, jeżeli zauważymy że woda wyparowuje dolewamy kolejną szklankę. Pod koniec, gdy mięsko jest już miękkie, dodajemy 1 łyżeczkę koncentratu oraz łyżeczkę papryki słodkiej (lub jeżeli ktoś lubi ostrej). Podgotowujemy i podajemy na ciepło najlepiej z kaszą i ogórkiem kiszonym:)
W sezonie dla urozmaicenia możemy dodać np. paprykę czy grzybki.
Mmmmmmmm Pyszności!!
Smacznego!:)
Marchew obieramy i kroimy w plasterki.
Mięso kroimy w kosteczkę.
W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Smażymy aż zrobi się złota. Dodajemy mięso, przyprawy oraz marchewkę. Wlewamy szklankę wody. Gotujemy aż do miękkości mięska, około 30 minut. Uwaga, jeżeli zauważymy że woda wyparowuje dolewamy kolejną szklankę. Pod koniec, gdy mięsko jest już miękkie, dodajemy 1 łyżeczkę koncentratu oraz łyżeczkę papryki słodkiej (lub jeżeli ktoś lubi ostrej). Podgotowujemy i podajemy na ciepło najlepiej z kaszą i ogórkiem kiszonym:)
W sezonie dla urozmaicenia możemy dodać np. paprykę czy grzybki.
Mmmmmmmm Pyszności!!
Smacznego!:)