Sposób przygotowania:
Proste kotlety mielone z indyka
Mięso z indyka (filet) mielimy w maszynce do mięsa. Do dużej miski przekładamy mięso. Następnie dodajemy jajka, płatki owsiane i przyprawy. Dokładnie mieszamy i łączymy składniki.
Na patelnię wylewamy olej, a następnie mocno rozgrzewamy.
Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Z mięsa nabieram porcję ,formuje kotlety i lekko spłaszczam. Obtaczamy w bułce.kotlety przekładam na rozgrzany olej smażę ok 1 minuty poczym zmniejszam ogień.
Smażę na rumiano ze wszystkich stron.
Na patelnię wylewamy olej, a następnie mocno rozgrzewamy.
Na talerzyk wysypujemy bułkę tartą. Z mięsa nabieram porcję ,formuje kotlety i lekko spłaszczam. Obtaczamy w bułce.kotlety przekładam na rozgrzany olej smażę ok 1 minuty poczym zmniejszam ogień.
Smażę na rumiano ze wszystkich stron.