bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 845]

Mielone z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kotlety z dodatkiem przyprawy po Lubusku i pieprzu tureckiego są smaczne i soczyste, maja fajny wyraźny smak.

Mielone z indyka

Składniki:

Mielone z indyka

 

  • 0,5 kilograma mięsa mielonego
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól morska
  • Pieprz turecki
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka po Lubusku
  • Bułka tarta do obtoczenia
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Mielone z indyka
Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy namoczoną i odciśniętą bułkę, jajko, przyprawę do kurczaka po Lubusku oraz musztardę, doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem tureckim. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.